Sourcing – Trading: Wij verzorgen jouw inkoop

Trading: wij verzorgen jouw inkoop uit China

Het kan zijn dat je een vrij eenvoudig product hebt en deze maar één keer vanuit China hoeft te importeren. In dat geval kan je ook alles aan ons overlaten. Dit heeft als voordeel dat jij je niet bezig hoeft te houden met het hele inkooptraject, en dat je een totaalprijs krijgt inclusief uitlevering binnen Europa.

Groot netwerk aan Chinese leveranciers

De afgelopen 20 jaar heeft Coolen China een groot netwerk van Chinese leveranciers en producenten opgebouwd, waarbij wij jouw aanvraag kunnen neerleggen. Dit uitgebreide netwerk en onze jarenlange ervaring zorgen ervoor dat wij alle vertrouwen hebben in een goede prijs, kwaliteit én levertijd. Hierdoor functioneren wij als de importeur, waardoor jij compleet ontzorgd wordt.

Laat ons jou helpen bij je inkoop uit China

Wanneer je met onze tussenkomst via een handelsagent wil inkopen in China, adviseren wij deze aanpak. Dan heb jij geen omkijken naar het complete inkooptraject en de bijbehorende risico’s.

Neem contact op!

Wil je dat wij jouw inkoop uit China verzorgen? We helpen je graag. Neem hier contact op met Coolen China, dan hoor je snel van ons.

Wil je jouw sourcing compleet uitbesteden? Kijk dan eens naar onze dienst: Complete aanpak. Heb je zelf al een voorselectie gemaakt van mogelijke producten? Bekijk dan onze dienst: Doorborduren’ op jouw voorselectie.

Coolen China is jouw specialist bij inkoop uit China, met aanspreekpunten in Nederland!

Sourcing – Doorborduren op jouw voorselectie

Sourcing China: doorborduren op jouw voorselectie

 

We merken dat veel ondernemers zelf al het nodige vooronderzoek doen, of al bestellingen hebben geplaatst. Ook zien we dat Alibaba vaak wordt gebruikt om in contact te komen met de producent. Wij kennen de grote successen, maar zeker ook de grote teleurstellingen hierbij.

Hulp bij sourcing China

Als je zelf al het nodige vooronderzoek hebt gedaan, beschik je in veel gevallen over een voorselectie van contacten. Deze heb je bijvoorbeeld opgedaan via internet, beurzen of je eigen netwerk. Wanneer je jouw inkoop wil voortzetten vanuit je bestaande relaties, bieden wij een geschikte aanpak door hierop ‘door te borduren’.

Op basis van al deze relaties, geven wij jou een advies. Een voordeel hierbij is dat wij over een kantoor in Shanghai beschikken, waardoor we gemakkelijk contact opnemen met de fabrieken, informatie opvragen en de juiste vragen stellen. Dit kleine onderzoek zorgt voor een heldere analyse over jouw bestaande contacten. Je krijgt antwoord op vragen als: “Vertegenwoordigen ze een bedrijf of is het een eenpitter?” en “Is het bedrijf een handelsbedrijf, producent of een combinatie?”. Dit is allemaal belangrijke informatie als je jouw inkoop verder wil uitbouwen.

Jouw sourcing agent in China

Onze jarenlange ervaring leert dat veel fabrieken het erg fijn vinden als iemand binnen jouw bedrijf in China vertegenwoordigd is. In dat geval kan je altijd blijven spreken in je eigen taal, en heb je back-up in de vorm van de vertegenwoordiger als er miscommunicatie ontstaat. In overleg kunnen we bovendien altijd een Factory Audit uitvoeren. Voor meer informatie over een Factory Audit, bezoek je onze website van Quality Control (QC) China.

Neem contact op!

Wil jij ‘doorborduren’ op je bestaande voorselectie? Coolen China helpt je graag. Neem hier contact met ons op, dan spreken we je snel.

Wil je jouw sourcing liever volledig uitbesteden? Bekijk dan onze dienst: Complete aanpak. Wil je jouw complete inkoop uitbesteden? Kijk dan eens naar onze dienst: Trading: wij verzorgen jouw inkoop.

Coolen China is jouw sourcing specialist in China, met aanspreekpunten in Nederland!

 

Sourcing – Complete aanpak

China Sourcing: complete aanpak

 

Coolen China verzorgt het hele sourcingstraject van begin tot eind, met altijd het maximale resultaat als uitgangspunt.

Onze werkwijze bij sourcing in China

Om goed voorbereid te starten met het China sourcing traject, vragen we jou om de volgende informatie:

 • Gewenste aantallen voor bestelling (prognose op jaarbasis);
 • Specificaties met eventueel een sample van het product;
 • Werktekeningen / foto’s;
 • Uiterste prijzen (EXW, CIF, FOB);
 • Voorkeur tijdsplanning;
 • Benodigde certificeringen (mits van toepassing);
 • Overige wensen en eisen.

Als je bijvoorbeeld al contact hebt met producenten in China, dan vragen wij je een overzicht van de al benaderde fabrieken en de status van je aanvraag. Wanneer we over deze gegevens beschikken, hebben we een goed beeld van je huidige situatie. Op basis daarvan beoordelen we de haalbaarheid van het traject, waarbij we onder andere kijken naar de werkbaarheid. Als alle seinen op groen staan, maken we een definitief voorstel.

Na het voorstel

Na jouw akkoord op ons voorstel, werken we alles uit in het Engels. Daarna zorgen we ervoor dat deze informatie terechtkomt bij ons team in China, waarna we aan de slag gaan. We maken hierbij gebruik van ons bestaande netwerk en de lokale beurzen.

Op basis hiervan maken wij een overzicht van mogelijke producenten. Dit filteren we naar jouw eisen en wensen tot een zogenaamde longlist, die we daarna verkleinen naar een shortlist. Hierbij maken we ook onderscheid tussen handelaren en echte producenten. Uiteindelijk werken we toe naar een top 2 of top 3, die we – in overleg met jou – een sample laten produceren. Dan volgt een bezoek aan de fabriek, die we controleren op alle (veiligheids)voorschriften om hierna eventuele afspraken te maken.

Afronding onderzoek

Voldoet de fabriek aan de verwachtingen? Dan ronden we het onderzoek af. Uiteraard ontvang je een overzicht van de top 2 of top 3. Hierin kan je alle relevante informatie vinden zoals fabrieksgegevens, contactpersonen, productinformatie, prijzen, foto’s van de fabriek en overige informatie. Aan de hand van al deze informatie kan jij zelfstandig of samen met ons beslissingen nemen over de vervolgstappen.

Het staat je natuurlijk vrij om met of zonder onze hulp te importeren uit China. Meestal helpen wij na het onderzoek – op verzoek – nog met de communicatie, het inkoopcontract en transportadvies. Als je hier behoefte aan hebt, maken wij hiervoor een nieuw voorstel.

Neem contact op!

Kun jij hulp gebruiken bij sourcing in China? Neem dan hier contact met ons op!

 

Heb je zelf al een voorselectie gemaakt van mogelijke producten? Bekijk dan onze diens: ‘Doorborduren’ op uw voorselectie. Wil je liever je gehele inkoop uitbesteden? Kijk dan eens naar onze diens: Trading: wij verzorgen uw inkoop.

Coolen China is jouw specialist in China, met aanspreekpunten in Nederland!

 

Productontwikkeling

Productontwikkeling China

 

Waar China vroeger altijd een productieland was, is het tegenwoordig ook een land dat aan productontwikkeling doet. Een product kan nu van A tot Z in China ontwikkeld én op de markt gebracht worden. Ook bij deze verandering ondersteunt Coolen China jou graag.

Hulp bij productontwikkeling in China

“Schoenmaker blijf bij je leest”, zeggen we altijd. Onze hoofdactiviteit is sourcing, inkoop en kwaliteit. Wanneer wij vinden dat we niet van toegevoegde waarde zijn, bemoeien we ons er niet mee. Maar dat betekent niet dat we jou niet van dienst kunnen zijn, waar het om productontwikkeling gaat. Coolen China beschikt namelijk over een breed netwerk met bijbehorende partners in het Westen en China, waar we altijd handig gebruik van kunnen maken. We inventariseren en adviseren, waarbij we nooit jouw behoefte uit het oog verliezen.

Neem contact op!

Wil je meer weten over onze ondersteuning bij productontwikkeling in China? Neem dan contact op met Coolen China, we helpen je graag.

 

Contracten

Inkoopcontracten China

 

Overal ter wereld speelt communicatie een belangrijke rol, ook in China. Daarom adviseren wij ook om alle gemaakte afspraken over de inkoop contractueel vast te leggen.

Dit heeft vele voordelen. Zo voorkom je bijvoorbeeld misverstanden over de gemaakte afspraken en is de stand van zaken voor alle betrokken partijen duidelijk. Coolen China helpt je met deze inkoopcontracten. Als je één keer koopcontracten opstelt, kan je deze nog jarenlang gebruiken. Dit geldt trouwens ook voor de juridische dienstverlening waarbij Coolen China je ondersteunt.

Het belang van inkoopcontracten in China

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat er in de inkoopprocessen een hoop (culturele) verschillen zijn tussen China en het Westen. Denk bijvoorbeeld eens aan de beleving en waarde van een contract. Vaak kent procederen in China bovendien alleen maar verliezers. Dit laat het belang zien van heldere contracten en grondig onderzoek naar partijen waarmee je zakendoet. Dit kost tijd, energie en geld, maar is de investering waard. Op termijn bespaar je hiermee namelijk een hoop tijd en kosten.

Goedkoop is duurkoop en het uiteindelijke doel blijft natuurlijk dat jij een goed product ontvangt tegen de juiste prijs, levertijd en kwaliteit. Daarom vinden wij een goed en professioneel voortraject zo belangrijk, met een heldere en waardevolle relatie als resultaat.

Neem contact op!

Coolen China biedt deskundigheid bij inkoopcontracten in China, met een aanspreekpunt in Nederland. Benieuwd geworden? Neem dan contact met ons op!

 

Leveranciers en producenten

Chinese leveranciers en producenten

 

Wanneer je zakendoet met Chinese leveranciers en producenten, moet je er rekening mee houden dat het in China iets anders werkt dan in het Westen. In China is vooral de relatie tussen opdrachtgever en bedrijf erg belangrijk. Deze vormt zelfs de basis voor het zakendoen op de lange termijn, terwijl in het Westen vooral een win-winsituatie voor beide partijen op nummer 1 staat. Onthoud dat een goede relatie met je Chinese zakenpartner een positief effect heeft op de prijzen, levertijden en kwaliteit.

Kennis en kunde in zakendoen met Chinese leveranciers en producenten

Bij Coolen China kennen we zowel de mentaliteit op basis van een win-winsituatie, als die op basis van een goede relatie. Wij hebben ervaring met beide manieren van werken en weten precies wanneer we welke manier het beste kunnen toepassen. Bovendien spreken we de Chinese taal waarmee we gezichtsverlies, een andere belangrijke factor, meteen voorkomen. Wij adviseren hoe je de cultuurverschillen moeiteloos overbrugt, zonder dat je afstand doet van je eigen normen en waarden.

Uiteindelijk wil je natuurlijk een goed product tegen de juiste condities, zoals prijs, levertijd en kwaliteit; dat snappen we. Daarom zien wij het als onze taak om dit te bereiken én voort te zetten.

Dit doen wij door het delen van onze kennis en kunde over China op het gebied van:

 • Cultuur
 • Taal
 • Kwaliteitsbesef
 • Manier van zakendoen
 • Onderhandelingstechnieken

Daarnaast bieden we je graag onze algemene kennis aan over:

 • Contracten
 • Import
 • Internationale afspraken
 • Invoeren

Neem contact op!

Wil jij jouw Chinese leveranciers en producenten op een juiste manier benaderen tijdens het inkoopproces? Coolen China ondersteunt jou hierbij. Neem contact op voor meer informatie.

 

Juridische dienstverlening

Juridische dienstverlening bij je inkoopproces in China

 

Wanneer jij je bezighoudt met inkoop, kwaliteit en uitbesteding in China, is het belangrijk om je activiteiten juridisch op orde te hebben. Coolen China werkt actief samen met juristen in China, waardoor we jou op verschillende manieren ontzorgen. Dit doen we onder andere door:

 • Opzetten of herstructureren van vennootschappen;
 • Adviseren over en begeleiden van transacties;
 • Opstellen van overeenkomsten;
 • Registreren van merken, zowel beeld als naam;
 • Doorverwijzing naar Chinese advocaten en begeleiding van het contact met hen;
 • Algemeen juridisch advies in internationale context.

Voordeel juridische dienstverlening bij inkoopproces in China

Het voordeel van onze samenwerking met juristen in China, is dat je direct contact hebt met een Nederlandse jurist in China. Dit neemt verschillende belemmeringen op voorhand weg en je maakt gebruik van relatief korte communicatielijnen.

Neem contact op!

Wil je profiteren van onze juridische dienstverlening bij je inkoopproces in China? Coolen China helpt je bij het structuren van je juridische activiteiten. Neem contact met ons op, dan spreken we je snel.

 

Kwaliteitscontrole

Productcontroles en inspecties in China

 

Als je zakendoet met China en/of andere delen van Azië, is het belangrijk om de betrokken producenten goed te onderzoeken. Speciaal hiervoor is Quality Control (QC) China in het leven geroepen.

Quality Control China valt onder Coolen China en heeft als hoofdactiviteit producten te controleren op echtheid. Dit doen we natuurlijk op locatie. Naast Quality Control China, vallen ook Quality Control India en Quality Control Vietnam onder Coolen China. Hiermee kun je er altijd op vertrouwen dat de producten goed en echt zijn.

Diverse soorten productcontroles en inspecties

Quality Control biedt de volgende controles en inspecties aan:

 • First Article Check – Controle van eerste productie
 • During Production Check – Controle tijdens productie
 • Pre-Shipment Inspection / Final Random Inspection – Eindcontrole vóór verzending
 • Container Loading Check / Loading Supervision – Toezicht houden tijdens laden
 • Factory Audit – Controle van de fabriek

Meer weten over onze productcontroles en inspecties?

Met Quality Control heb je volledig zicht op een deel van, of het gehele productieproces. Het is maar net wat jij wil. Een complete toelichting over Quality Control (QC) China vind je op onze website: www.qcchina.nl.

 

Communicatie in China

Communicatie in China

 

Soepele communicatie met China is onmisbaar. Goede communicatie is namelijk het halve werk en gaat veel verder dan alleen woorden.

Communicatie gaat bijvoorbeeld ook over tradities en gewoonten in gesprekken. Wanneer je in gesprek gaat met iemand uit een andere cultuur, zijn er veel dingen waarop je moet letten. Welke rol neem je aan, en hoe kan je jouw doel bereiken zonder de relatie met je gesprekspartner op het spel te zetten? Gezichtsverlies speelt dan ook een grote rol in de Chinese communicatie.

Sociale regels bij communicatie in China

Er zijn veel ‘sociale regels’, maar communiceren kun je leren. Coolen China heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van communicatie met China en brengt jou deze sociale regels bij. Wij hebben geleerd dat flexibiliteit in het Westen anders wordt ervaren dan in China. Een Chinees laten communiceren met een Chinees, het liefst uit de eigen regio, geeft veel vertrouwen en begrip. Een proces dat wij graag voor je mogelijk maken.

Neem contact op!

Wil je onze expertise over communiceren met China inzetten? Neem contact met ons op om samen te bespreken hoe wij je van dienst kunnen zijn.

 

Inkoopbegeleiding

Inkoopbegeleiding in China

 

Inkoopbegeleiding in China is één van onze specialisaties. Wij ontzorgen en begeleiden je bij de inkoop, zodat jij dit proces zo soepel mogelijk doorloopt. Dit kan als je via een sourcingstraject bij ons een producent hebt gevonden, maar ook als je al een producent hebt.

De verschillende onderdelen van inkoopbegeleiding in China

Inkoopbegeleiding is een breed begrip en bestaat uit veel verschillende onderdelen. Dat is maar goed ook, want op die manier kunnen wij jou écht van A tot Z begeleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Communicatie
 • Afstemmen wensen en eisen
 • Onderhandelingen
 • Opstellen inkoopcontracten
 • Advies over cultuur, betalingscondities, transport et cetera
 • Advies over International Commercial Terms (Incoterms)
 • Raad en daad gedurende het gehele traject

Neem contact op!

Doe jij zaken met China en wil je tijdens het inkoopproces volledig begeleid worden? Wij vertegenwoordigen jou in China. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.