Sourcing – Complete aanpak

Een sourcingstraject van begin tot eind.

China Sourcing: complete aanpak

Coolen China verzorgt het hele sourcingstraject van begin tot eind, met altijd het maximale resultaat als uitgangspunt.

Onze werkwijze bij sourcing in China

Om goed voorbereid te starten met het China sourcing traject, vragen we jou om de volgende informatie:

  • Gewenste aantallen voor bestelling (prognose op jaarbasis);
  • Specificaties met eventueel een sample van het product;
  • Werktekeningen / foto’s;
  • Uiterste prijzen (EXW, CIF, FOB);
  • Voorkeur tijdsplanning;
  • Benodigde certificeringen (mits van toepassing);
  • Overige wensen en eisen.

Als je bijvoorbeeld al contact hebt met producenten in China, dan vragen wij je een overzicht van de al benaderde fabrieken en de status van je aanvraag. Wanneer we over deze gegevens beschikken, hebben we een goed beeld van je huidige situatie. Op basis daarvan beoordelen we de haalbaarheid van het traject, waarbij we onder andere kijken naar de werkbaarheid. Als alle seinen op groen staan, maken we een definitief voorstel.

Na het voorstel

Na jouw akkoord op ons voorstel, werken we alles uit in het Engels. Daarna zorgen we ervoor dat deze informatie terechtkomt bij ons team in China, waarna we aan de slag gaan. We maken hierbij gebruik van ons bestaande netwerk en de lokale beurzen.

Op basis hiervan maken wij een overzicht van mogelijke producenten. Dit filteren we naar jouw eisen en wensen tot een zogenaamde longlist, die we daarna verkleinen naar een shortlist. Hierbij maken we ook onderscheid tussen handelaren en echte producenten. Uiteindelijk werken we toe naar een top 2 of top 3, die we – in overleg met jou – een sample laten produceren. Dan volgt een bezoek aan de fabriek, die we controleren op alle (veiligheids)voorschriften om hierna eventuele afspraken te maken.

Afronding onderzoek

Voldoet de fabriek aan de verwachtingen? Dan ronden we het onderzoek af. Uiteraard ontvang je een overzicht van de top 2 of top 3. Hierin kan je alle relevante informatie vinden zoals fabrieksgegevens, contactpersonen, productinformatie, prijzen, foto’s van de fabriek en overige informatie. Aan de hand van al deze informatie kan jij zelfstandig of samen met ons beslissingen nemen over de vervolgstappen.

Het staat je natuurlijk vrij om met of zonder onze hulp te importeren uit China. Meestal helpen wij na het onderzoek – op verzoek – nog met de communicatie, het inkoopcontract en transportadvies. Als je hier behoefte aan hebt, maken wij hiervoor een nieuw voorstel.

Neem contact op!

Kun jij hulp gebruiken bij sourcing in China? Neem dan hier contact met ons op!


Heb je zelf al een voorselectie gemaakt van mogelijke producten? Bekijk dan onze diens: ‘Doorborduren’ op uw voorselectie. Wil je liever je gehele inkoop uitbesteden? Kijk dan eens naar onze diens: Trading: wij verzorgen uw inkoop.

Coolen China is jouw specialist in China, met aanspreekpunten in Nederland!