Sourcing – Complete aanpak

Een sourcingstraject van het begin tot het einde.

Sourcing: Complete aanpak

Coolen China verzorgt voor u het sourcingstraject van het begin tot het einde, met altijd het maximale resultaat als uitgangspunt. Bij deze aanpak hanteren we de volgende werkwijze:

Voorafgaand aan het traject hebben we informatie van u nodig zodat we goed voorbereid het traject ingaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Gewenste aantallen voor bestelling (prognose op jaarbasis);
  • Specificaties met eventueel een sample van het product;
  • Werktekeningen / foto’s;
  • Uiterste prijzen (EXW, CIF, FOB);
  • Voorkeur tijdsplanning;
  • Benodigde certificeringen (mits van toepassing);
  • Overige wensen en eisen.

Mocht u bijvoorbeeld al contact hebben met producenten in China, dan zullen wij u een overzicht vragen van de reeds benaderde fabrieken met daarbij een vermelding van de status. Als we over deze gegevens beschikken hebben we een goed beeld van uw huidige situatie. Vervolgens maken we op basis van deze gegevens een inschatting van de haalbaarheid van het traject. We kijken hierbij onder andere naar de werkbaarheid. Als wij alles als positief ervaren maken wij een definitief voorstel.

Als u akkoord gaat met het voorstel, werken wij alles uit in het Engels. Vervolgens zorgen wij ervoor dat deze informatie terecht komt bij ons team in China, waarna we aan de slag gaan. Wij maken hierbij gebruik van ons bestaand netwerk en de lokale beurzen.

Op basis hiervan maken wij een overzicht van potentiële producenten. Deze filteren we naar uw eisen en wensen: een zogenaamde longlist. Vervolgens creëren we op basis van deze longlist en onze aanwezige kennis een shortlist. We letten er ook op dat handelaren gescheiden worden van de daadwerkelijke producenten. Uiteindelijk werken we toe naar een top-2 of top-3. Deze laten we, uiteraard in overleg met u, een sample produceren. Dan volgt een fabrieksbezoek zodat deze gecontroleerd kan worden op alle (veiligheids-)voorschriften om vervolgens eventuele afspraken te maken.

We ronden het onderzoek af als de fabriek voldoet aan de verwachtingen. U ontvangt uiteraard een overzicht van de top-2 of top-3. Hierin kunt u alle relevante informatie vinden zoals fabrieksgegevens, contactpersonen, productinformatie, prijzen, foto’s van de fabriek en overige informatie. Op basis van al deze informatie kunt u zelfstandig of samen met ons beslissingen nemen over de vervolgstappen.

U bent uiteraard vrij om met of zonder onze hulp te importeren. Meestal helpen wij na het onderzoek, op verzoek, nog met de communicatie, het inkoopcontract en transportadvies. Wanneer uw behoefte hier ligt maken wij hiervoor een nieuw voorstel.

Heeft u behoefte aan een sourcingstraject van Coolen China? Neem contact met ons op!

Heeft u zelf al een voorselectie gemaakt van potentiële producten? Kijk dan eens naar onze dienst: ‘Doorborduren’ op uw voorselectie. Wenst u uw gehele inkoop uit te besteden? Kijk dan eens naar onze dienst: Trading: wij verzorgen uw inkoop.

Coolen China is uw specialist in China, met aanspreekpunten in Nederland!