Over Coolen China

Coolen China onderscheidt zich door de transparantie

Het profiel van Coolen China in een notendop

China biedt ongekende mogelijkheden als het om de internationale handel gaat. Maar ondernemen in China is en blijft complex. Bekend zijn met de cultuur, het hebben van een betrouwbaar netwerk en kennis van de manier van zakendoen, zijn onmisbaar om er zakelijk succes te hebben. Om jouw kans hierop te vergroten, deelt Coolen China graag zijn kennis en expertise met jou.

Onze unieke transparante aanpak maakt het voor jou en jouw bedrijf mogelijk om succesvol in te kopen in China. Met onze hulp worden jouw risico’s geminimaliseerd en jouw kansen optimaal benut!

De diensten van Coolen China

De optimale dienstverlening die wij je bieden bestaat uit:

 • Vinden van geschikte leveranciers of producenten;
 • Onderzoek verrichten naar kwaliteit en prijsstelling;
 • Begeleiden, coördineren en adviseren van het inkoopproces;
 • Uitvoeren van inspecties op de producten die worden geëxporteerd naar Europa;
 • Advies logistiek vanuit China en afwikkeling van de administratieve rompslomp.

Onze diensten kenmerken zich door maatwerk. Onze transparantie, inzichtelijke kosten en flexibiliteit zorgen ervoor dat jij precies gebruikmaakt van wat nodig is. Niet meer en niet minder.

Hoofdkantoor in Shanghai

Wij voeren onze diensten uit vanuit ons hoofdkantoor in Shanghai. Samen met onze partners in Ningbo, Yiwu, Nanjing en Shenzhen is direct contact met en controle van de fabrieken in China mogelijk. De coördinerende functie voeren wij uit vanuit ’s-Hertogenbosch in Nederland.

Stapsgewijze aanpak voor een optimaal resultaat.

Aanpak en toegevoegde waarde van Coolen China

Hoe is onze aanpak ontstaan?

Iedereen weet dat de wereld de afgelopen jaren ‘kleiner’ is geworden; onder andere het internet heeft de internationale markten opengelegd. Een gezonde ontwikkeling waardoor alle handelaren en producenten via internet bereikbaar zijn. Daarnaast is het nu – onder normale omstandigheden – ook makkelijker om beurzen in Europa en China te bezoeken, aangezien een vliegticket binnen een mum van tijd is geboekt. Hierdoor merken we ook dat een agent, tussenhandelaar of commissionair niet meer van deze tijd is.

Bovendien is een reis naar China sinds het bestaan van covid niet meer vanzelfsprekend. Momenteel is het reisadvies voor China geel, met een klein deel oranje. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar de provincie Jilin en de stad Shanghai (oranje gebied) af. Ook gelden in Shanghai zeer strenge lockdownmaatregelen. Het actuele reisadvies voor China check je via deze link. Al met al geven deze beperkingen meer reden om te profiteren van onze diensten.

Onze toegevoegde waarde bestaat uit de kennis van en ervaring met China op het gebied van:

 • Cultuur
 • Taal
 • Kwaliteitsbesef
 • Manier van zakendoen
 • Onderhandelingstechnieken

Daarnaast onze algemene kennis over

 • Contracten
 • Import
 • Internationale afspraken
 • Invoeren

Sourcing, inkoop en kwaliteit

Onze kennis en ervaring zijn toegespitst op sourcing, inkoop en kwaliteit. Onze veelzijdige toegevoegde waarde brengen wij in de praktijk met onze verschillende diensten. Wij delen onze kennis en treden op als jouw partner. Hiermee zijn we eigenlijk een verlengstuk van jouw inkoop- en kwaliteitsafdeling. Coolen China is jouw adviseur en vertegenwoordiger, waarbij jouw belangen altijd vooropstaan.

Maatwerk

Deze aanpak heeft verschillende voordelen. Je neemt onze diensten af naar jouw behoeften. Onze basiskennis hoeven we maar eenmalig met je te delen, waarna jij deze eindeloos kunt gebruiken. Een investering waar je dus écht wat aan hebt. Hierdoor heb je waarschijnlijk ook minder diensten nodig bij volgende bestellingen, omdat je al beschikt over basiskennis en basisvaardigheden. En minder diensten betekent natuurlijk ook een kleinere vergoeding.

Afhankelijk van het traject dat je kiest of de dienst die je afneemt, bestaat onze vergoeding uit een vooraf afgesproken bedrag. Bovendien werken wij met én voor specialisten zodat elk traject maatwerk is.

Voordelen

Inkoop-, sourcing-, of tradingbedrijf in China

Coolen China onderscheidt zich door de transparantie. Anders dan een standaard inkoop-, sourcing-, of tradingbedrijf, houden wij je van alle stappen op de hoogte en geven wij je een compleet verslag van onze bevindingen.

Met onze hulp profiteer jij van de volgende voordelen:

 • Je koopt direct in bij de bron en betaalt daardoor de werkelijke inkoopprijs
 • Je hebt een directe lijn en de inkoopprijzen blijven transparant
 • Je ontvangt verslaglegging van iedere stap in China en blijft zo altijd op de hoogte
 • Je wordt door ons vertegenwoordigd en wij behartigen alleen jouw belang
 • Je betaalt voor onze diensten. Wij ontvangen geen commissies van de leveranciers en/of producenten.

Coolen China team

Ons professionele team bestaat uit Nederlanders en Chinezen. We werken vanuit Nederland en China, en hebben kantoren in Shanghai waarbij we coördineren vanuit ‘s-Hertogenbosch. Dit is de ideale combinatie van kennis over en ervaring met zakendoen tussen het Westen en het Verre Oosten.

Onze ervaren medewerkers beheersen naast de Engelse taal, diverse andere talen (en dialecten). Bovendien studeerde of werkte een deel van onze medewerkers eerder op andere plekken in Europa. Hierdoor zijn zij volledig bekend met het westerse denken en zakendoen, waardoor wij als bedrijf een brug slaan tussen de verschillende culturen.

Samen vinden we precies de juiste weg voor jou en maak jij gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze ruime ervaring, die wij de afgelopen 20 jaar opbouwden.

Voor wie?

Coolen China werkt graag met jou samen in de volgende gevallen:

 • Je wilt de eerste stap naar China maken om producten te laten maken
 • Je bent al actief in China, maar je inkoop en/of productie moet geoptimaliseerd worden
 • Je huidige leverancier in China functioneert (niet) goed en je wordt te afhankelijk, waardoor een alternatieve producent nodig is
 • Je ervaart communicatieproblemen met China en zoekt hulp om de communicatie te herstellen en verbeteren
 • Je inkoop is geheel naar wens, maar je hebt een betrouwbare kwaliteitscontrole nodig
 • Je hebt algemene kennis en informatie nodig over de inkoop en import uit China

Voorstel op maat

Onze klantenkring is heel divers. Wij hebben dan ook te maken met China-importeurs in alle soorten en maten: klein of groot, deelzending of volle containers, start-up of hofleverancier, en ervaren of onervaren. Dankzij onze ervaring met deze brede doelgroep krijg ook jij een voorstel op maat!