Communicatie in China

Kennis op locatie, aanspreekpunt in Nederland.

Communicatie in China

Goede communicatie is het halve werk. Het belang van soepele communicatie met China moet daarom ook niet onderschat worden. Communicatie is namelijk meer dan alleen woorden.

Communicatie gaat bijvoorbeeld ook over tradities en gewoonten in gesprekken. Er zijn nu eenmaal veel zaken waar u op moet letten wanneer u in gesprek gaat met iemand uit een andere cultuur. Welke rol neemt u aan, en hoe kunt u uw doel bereiken zonder de relatie met uw gesprekspartner op het spel te zetten? Een belangrijk verschil is dat gezichtsverlies een grote rol speelt in de Chinese communicatie.

Er zijn nu eenmaal veel ‘sociale regels’, maar communiceren kunt u leren. Coolen China beschikt over ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van communicatie met China en brengt u deze sociale regels bij. Bovendien leert onze ervaring dat flexibiliteit in het Westen anders wordt ervaren dan in China. Een Chinees laten communiceren met een Chinees, bij voorkeur uit de eigen regio, geeft veel vertrouwen en begrip. Dit proces wordt gefaciliteerd door Coolen China.

Heeft u behoefte aan onze expertise over communiceren met China? Wij kunnen u van dienst zijn. Neem contact met ons op!