Diensten

Diensten

Coolen China richt zich op het inkoopproces in China voor westerse ondernemers.

  Wij bieden

  • Het zoeken naar en het vinden van geschikte leveranciers of producenten;
  • Onderzoek verrichten naar kwaliteit en prijsstelling;
  • Controles uitvoeren op de producten die worden geëxporteerd naar Europa;
  • Het begeleiden en coördineren van het inkoopproces en de logistiek vanuit China;
  • De afwikkeling van de administratieve rompslomp


Deze diensten kunnen worden afgenomen als een totaalconcept, van het onderzoek naar de mogelijkheden tot en met transport van de goederen naar Nederland en de administratieve afwikkeling. Wij bieden u maatwerk; transparant, kosten inzichtelijk en flexibel waardoor u diensten naar behoefte kunt invullen.

Bovengenoemde diensten voeren wij vanuit ons hoofdkantoor in China uit. Hierdoor is er een goede controle en direct contact mogelijk met de leveranciers of producenten. Dit met een coördineerde functie vanuit Nederland.

Aanvullende diensten

Abonnement Basis

Een abonnement van benodigde diensten om uw belangen in China te behartigen; deze die flexibel inzetbaar zijn en dit tegen een vaste fee per maand.
Coolen China geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van kennis en middelen om uw communicatie, inkoop en kwaliteitsbewaking in Chinaprofessioneel uit te laten voeren; dit voor een vast fee in de maand.
Heeft u bijvoorbeeld onvoldoende capaciteit en middelen dit proces in goede banen te leiden of u wenst simpelweg uw focus op andere prioriteiten te stellen. Dan is deze vorm om uw behoeften en uw belangen in China behartigen een uitkomst.
Op basis van maatwerk om uw benodigde ondersteuning en tijd in kaart te brengen wordt er een vaste fee per maand afgesproken. Op deze wijzeis het duidelijk welke belangen voor u in China worden vertegenwoordigd en heeft u helderheid over uw maandelijkse kosten, dit zonder verrassingen. Periodiek wordt er geëvalueerd en waar nodig en naar wens aangepast.

Juridische Dienstverlening

Door onze samenwerking met juristen in China kunnen wij tevens van dienst zijn bij het (juridisch) structureren van uw activiteiten in China zoals:

Opzetten of herstructureren van vennootschappen;

Adviseren over, en begeleiding van, transacties;

Opstellen van overeenkomsten;

Registreren van merken;

Doorverwijzing naar Chinese advocaten en begeleiding van het contact met hen;

Algemeen juridisch advies in internationale context.

Door de combinatie kennis van juridische zaken en de Chinese cultuur heeft als voordeel dat met de juiste aanpak aan de slag gaat. Praktijk en theorie lopen in het Chinese rechtsysteem nogal uiteen.

Ad Hoc

China en lange termijn zijn verbonden, dit hanteren wij ook met onze zakenrelaties. Eenieder die zaken doet met China komt onaangename verrassingen tegen, deze situatie kennen wij als geen ander.Het is daarom altijd mogelijk om ons een eenmalige korte termijn opdracht te verschaffen. Ook deze zullen we geheel in uw belang uitvoeren.

Speakers Academy

China in de praktijk

U weet alles over China, want u heeft er alles over gelezen en alle workshops gehad die er maar te verkrijgen zijn. Met deze kennis is Ties Coolen eigenaar van Coolen China naar China vertrokken. De praktijk bleek echter totaal anders dan de vele theorie die er te verkrijgen is. Leermomenten, angsten en hilariteit zijn de revue gepasseerd. China met passie weet Ties dit met enthousiasme over te brengen; leerzaam en vermakelijk.’Keep it simple’, ook in de taal.

Ties Coolen van Coolen China in Den Bosch, tevens BIZ-voorzitter doet zaken met China. Hij is er vrijwel maandelijks te vinden in China. De BIZ wist hem snel bereid kennis te delen in een informatieve toespraak. Over de cultuurverschillen ten opzichte van Nederland raakte hij niet uitgepraat. Belangrijkste punt in zijn rede: onderhandelen gebeurt op vriendelijke wijze, de Chinezen komen erg hartelijk over, maar dat wil nog niet zeggen dat zakendoen een eitje is. Integendeel. Onderhandelen wordt gezien als oorlog voeren op prijs en condities. Pas hierbij op in welke valuta u onderhandelt. Tenslotte een advies om miscommunicatie tegen te gaan: Spreek Engels in ‘Jip & Janneke taal’!

Bron: zakendoen met China / Brabants Zeeuwse Sociëteit voor Internationaal Zakendoen (de BIZ) en Kamer van Koophandel (KvK)

 
 Volg ons en blijf op de hoogte