Sourcing – Doorborduren op uw voorselectie

Sourcing: Doorborduren op uw voorselectie

Onze ervaring leert ons dat velen zelf al het nodige vooronderzoek gedaan hebben, of al zelfstandig bestellingen hebben geplaatst. In veel gevallen zien we dat “Alibaba” wordt gebruikt om in contact te komen met de producent. Wij kennen de grote successen, maar zeker ook de grote teleurstellingen.

Wanneer u al het nodige vooronderzoek gedaan heeft, beschikt u in veel gevallen reeds over een voorselectie van contacten. Dit kunnen contacten zijn die u heeft opgedaan via internet, beurzen of uw eigen netwerk. Wanneer u behoefte heeft aan het verder optuigen van uw inkoop via uw bestaande contacten, bieden wij een geschikte aanpak door ‘door te borduren’ op deze reeds bestaande contacten.

Uiteraard geven wij u, op basis van een overzicht van uw contacten met bijbehorende correspondenten, een advies. Bijkomend voordeel is dat wij over een kantoor in Shanghai beschikken waardoor we gemakkelijk contact opnemen met de fabrieken, informatie op kunnen vragen en de juiste vragen kunnen stellen. Dit kleine onderzoek resulteert in een heldere analyse over uw bestaande contactpersonen. U krijgt antwoord op vragen als: “Vertegenwoordigen ze een bedrijf of is het een éénpitter?” en “Betreft het bedrijf een handelsbedrijf, producent of een combinatie?” Dit is allemaal relevante informatie als u uw inkoop verder wilt uitbouwen.

Door de jaren hebben wij gemerkt dat veel fabrieken het als positief ervaren als iemand binnen uw bedrijf in China vertegenwoordigd is. U kunt in dat geval altijd blijven spreken in uw eigen taal, en u heeft back-up in de vorm van de vertegenwoordiger als er enige vorm van miscommunicatie dreigt te ontstaan. In overleg kunnen we bovendien altijd een Factory Audit uitvoeren. Voor meer informatie over een Factory Audit, bezoek dan onze website van Quality Control (QC) China.

Heeft u behoefte aan het ‘doorborduren’ op uw bestaande voorselectie? Coolen China helpt u graag. Neem contact met ons op!

Heeft u er behoefte aan om uw sourcing compleet uit te besteden? Kijk dan eens naar onze dienst: Complete aanpak. Wenst u uw gehele inkoop uit te besteden? Kijk dan eens naar onze dienst: Trading: wij verzorgen uw inkoop.

Coolen China is uw specialist in China, met aanspreekpunten in Nederland!