Sourcing – Doorborduren op jouw voorselectie

Sourcing China: doorborduren op jouw voorselectie

We merken dat veel ondernemers zelf al het nodige vooronderzoek doen, of al bestellingen hebben geplaatst. Ook zien we dat Alibaba vaak wordt gebruikt om in contact te komen met de producent. Wij kennen de grote successen, maar zeker ook de grote teleurstellingen hierbij.

Hulp bij sourcing China

Als je zelf al het nodige vooronderzoek hebt gedaan, beschik je in veel gevallen over een voorselectie van contacten. Deze heb je bijvoorbeeld opgedaan via internet, beurzen of je eigen netwerk. Wanneer je jouw inkoop wil voortzetten vanuit je bestaande relaties, bieden wij een geschikte aanpak door hierop ‘door te borduren’.

Op basis van al deze relaties, geven wij jou een advies. Een voordeel hierbij is dat wij over een kantoor in Shanghai beschikken, waardoor we gemakkelijk contact opnemen met de fabrieken, informatie opvragen en de juiste vragen stellen. Dit kleine onderzoek zorgt voor een heldere analyse over jouw bestaande contacten. Je krijgt antwoord op vragen als: “Vertegenwoordigen ze een bedrijf of is het een eenpitter?” en “Is het bedrijf een handelsbedrijf, producent of een combinatie?”. Dit is allemaal belangrijke informatie als je jouw inkoop verder wil uitbouwen.

Jouw sourcing agent in China

Onze jarenlange ervaring leert dat veel fabrieken het erg fijn vinden als iemand binnen jouw bedrijf in China vertegenwoordigd is. In dat geval kan je altijd blijven spreken in je eigen taal, en heb je back-up in de vorm van de vertegenwoordiger als er miscommunicatie ontstaat. In overleg kunnen we bovendien altijd een Factory Audit uitvoeren. Voor meer informatie over een Factory Audit, bezoek je onze website van Quality Control (QC) China.

Neem contact op!

Wil jij ‘doorborduren’ op je bestaande voorselectie? Coolen China helpt je graag. Neem hier contact met ons op, dan spreken we je snel.

Wil je jouw sourcing liever volledig uitbesteden? Bekijk dan onze dienst: Complete aanpak. Wil je jouw complete inkoop uitbesteden? Kijk dan eens naar onze dienst: Trading: wij verzorgen jouw inkoop.

Coolen China is jouw sourcing specialist in China, met aanspreekpunten in Nederland!