CE-certificaat

CE-certificaat

Een CE-certificaat vertegenwoordigt de CE-markering van producten die verkocht worden in de Europese Economische Ruimte (EER). In dit officiële document verklaard de producent dat het product voldoet aan de geldende Europese richtlijnen en voorschriften.

Waarom een CE-certificaat controleren?

Een CE-certificaat zorgt ervoor dat producten met een CE-markering certificeerbaar zijn. Voor importeurs die winstgevend zaken willen doen buiten de EU, is het van groot belang dat zowel de geldigheid als echtheid van het certificaat geverifieerd kan worden.

Het komt namelijk regelmatig voor dat leveranciers met fotobewerking de geldigheidsdatum van het CE-certificaat veranderen. Om dit te voorkomen kun je het erkende instituut benaderen, die het betreffende certificaat heeft toegewezen.

Is het instituut gevestigd in China, dan kan Coolen China bij deze navraag altijd een ondersteunende rol vervullen. Naast de geldigheid en echtheid van het certificaat controleren, is het van belang dat je de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

  • Is het CE-certificaat van toepassing op het product dat je wilt importeren?
  • Komt de fabrieks- / bedrijfsnaam op het certificaat overeenkomt met de verkopende partij?
  • Staat de naam van de fabrikant op de Proforma Invoice, die je hebt ontvangen?
  • Komt de naam waar de betaling naar toe gaat overeen met de naam op het certificaat?

Hulp van externe partij inschakelen

De Chinese taal vormt doorgaans de grootste barrière voor importeurs die hun CE-certificaat willen controleren. Bij twijfel over de betrouwbaarheid kun je de hulp van een externe partij inschakelen. Via een afstandsonderzoek kan Coolen China importeurs o.a. helpen met:

  • De betrouwbaarheid van een fabriek verifiëren.
  • Controleren van bedrijfsregistratie bij de Chinese overheid.
  • De rol van de Chinese verkopende partij achterhalen.
  • Analyseren en verifiëren of de namen overeenkomen.

Vervolgens luidt het advies om een goed basis inkoopcontract op te stellen (ook dit kunnen we voor je regelen). In dit contract wordt o.a. bevestigd dat de producten overeenkomen met de Europese standaarden.

Neem contact op!

Wil je binnenkort een CE-certificaat laten beoordelen? Of heb je vragen over eventuele mogelijkheden voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsafspraak. Tijdens dit gesprek kunnen we verdere details bespreken om het toekomstige inkoopproces te verbeteren.