Team Mi Fei wint 8e Grote China Kennisquiz

Team Mi Fei wint 8e Grote China Kennisquiz

Op maandag 6 februari heeft Team Mi Fei de 8e Grote China Kennisquiz gewonnen. Het evenement vond plaats in de Faculty Club van de Universiteit Leiden en was georganiseerd door het China Café vanuit het Leiden Asia Center.

De Grote China Kennisquiz

De Grote China Kennisquiz is van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in China. Het evenement biedt een platform voor experts uit verschillende sectoren om hun kennis te testen en te delen.

Het doel van de quiz was om de kennis van de deelnemers over de Chinese cultuur, geschiedenis, economie en politiek te testen. De kennisquiz stimuleert daarnaast ook een dieper begrip van de Chinese cultuur en samenleving. Dit draagt weer bij aan de wederzijdse waardering en begrip tussen Nederland en China.

Team Mi Fei

Volgens de Chinese jaartelling is 2023 het Jaar van het Konijn. Dit weetje over China heeft het winnende team ongetwijfeld als inspiratie gebruikt. Mi Fei betekent namelijk “Nijntje” in het Chinees.

Team Mi Fei, bestaande uit Ties Coolen, Sense Hofstede, Hedda Sasburg, Yoka Bruynzeel en Erik van der Molen, behaalde maar liefst 53 van de 60 punten en maakte indruk op de jury door hun grondige kennis over China. Dit was een ongekende prestatie in de geschiedenis van de Grote China Kennisquiz.

Voor deelnemers die meedoen aan de volgende editie, heeft het winnende team een paar tips gedeeld voor het vergroten van hun kennis over China: volg de quiz masters Ed Sander (Chinatalks) en Fred Sengers (Blogaap), lees boeken en artikelen over China, bezoek China en volg het laatste nieuws over China.

Meer weten?

Team Mi Fei heeft laten zien hoe waardevol het is om kennis te hebben over China en hoe dit kan bijdragen aan een beter begrip van de Chinese cultuur en samenleving. Voor meer informatie of als je vragen hebt over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op.