Private Label producten China

Private label producten uit China importeren

Voor Westerse bedrijven en entrepreneurs biedt de Chinese handelsmarkt tegenwoordig allerlei lucratieve mogelijkheden. Dit vertaalt zich in diverse manieren van zakendoen, waaronder het importeren van private label producten uit China. In onderstaand artikel vindt u hier meer informatie over.

Wat zijn private label producten?

Private label producten zijn bestaande producten voorzien van uw eigen merknaam, logo verpakking etc. Zo kunt u dus op maat gemaakte producten importeren en deze vervolgens in uw winkel of webshop aanbieden. In de praktijk betekent dit het verkopen van huismerkproducten onder uw eigen bedrijfsnaam. 

Hier gaan uiteraard wel een aantal belangrijke zaken aan vooraf. Zeker voor beginnend ondernemers is het van belang deze zaken in acht te houden. Denkt u bijvoorbeeld aan; 

  • Opstellen van productspecificaties en vereiste certificaten.
  • Zoektocht starten naar geschikte Chinese leveranciers. 
  • Selecteren van een betrouwbare fabrikant in China.

Private label producten uit China importeren

Wilt u beginnen met het importeren van private label producten uit China? Dan zult u vooraf een aantal belangrijke beslissingen te nemen. Als Westerse ondernemer is het van belang dat uw leveranciers precies weten wat uw wensen en behoeften zijn. 

Daarnaast wilt u weten met wie u precies zakendoet in China. U zult namelijk niet de eerste Westerse ondernemer zijn, die na verloop van tijd de kwaliteit van uw importproducten achteruit ziet gaan. 

Opstellen van productspecificaties en vereiste certificaten

Voordat u private label producten uit China kunt importeren, is het van belang dat uw plannen duidelijk op papier komen te staan. Dit wordt ook wel productontwikkeling genoemd en bestaat uit het opstellen van productspecificaties en vereiste certificaten. 

Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een kwaliteitscontrole-lijst opstellen. In deze lijst staan doorgaans alle belangrijke specificaties, waaraan de importproducten uiteindelijk moeten voldoen. 

Verder bevat deze controlelijst een aantal belangrijke richtlijnen voor kwaliteitsinspecteurs. Hiermee kan de productielijn van A tot Z worden gecontroleerd, zodat eventuele risico’s beperkt blijven. 

Het uitvoeren van deze kwaliteitscontroles is onmisbaar en kan natuurlijk ook altijd aan een derde partij met een breed en betrouwbaar netwerk in China worden overgelaten. Let hierbij wel goed op dat deze externe partij zowel in China als Nederland genoeg contacten heeft. 

Zoektocht starten naar geschikte Chinese leveranciers

Als Westerse ondernemer wilt u een zoektocht starten naar de meest geschikte leveranciers in China. Een externe dienstverlener zoals Coolen China kan u hierbij helpen. Deze beschikt namelijk over voldoende kennis van de Chinese zakencultuur en heeft een solide netwerk aan betrouwbare leveranciers. 

Hiermee heeft u doorgaans binnen afzienbare tijd een aantal geschikte leveranciers voor uw producten gevonden. Daarnaast helpt een externe partij Westerse ondernemers met het beperken van importrisico’s, het uitvoeren van professionele kwaliteitsinspecties en regelt de communicatie tussen uw bedrijf en uw leveranciers in China.

Selecteren van een betrouwbare fabrikant in China

Het selecteren van een betrouwbare fabrikant in China voor private label producten, is een onmisbaar onderdeel binnen het Chinese inkoopproces. Voor sommige Westerse bedrijven en ondernemers kan het daarom verstandig zijn, om hiervoor met een betrouwbare sourcingagent samen te werken. 

Dit maakt het doorgaans een stuk makkelijker om een aantal geschikte fabrikanten te vinden. Aanvullend kan een sourcing agent bijvoorbeeld ook met potentiële leveranciers onderhandelen en hiermee bepaalde kortingen en/of andere interessante deals proberen uit te werken. 

Wilt u meer weten over het importeren van private label producten uit China? Of heeft u vragen over een van onze diensten? Neemt u dan gerust contact op.