Ondernemen in China podcast met Ties Coolen

Succesvol ondernemen in China vereist de nodige kennis en ervaring. In de podcast ‘Ondernemen op Slippers’ vertelt Ties Coolen zijn persoonlijk verhaal met betrekking tot het zakendoen in China en de kenmerkende zakencultuur die hierbij hoort.

Ondernemen op slippers

In de 60ste aflevering van de ‘Ondernemen op Slippers Podcast’ vertelt Ties Coolen zijn persoonlijke verhaal en ervaringen op het gebied van zakendoen in China. Hij studeerde small business en retail management in Haarlem en heeft ongeveer zes jaar in China gewoond.

Tijdens de podcast komen diverse onderwerpen aanbod waaronder: het emigreren naar China, het onderhandelen met Chinese leveranciers, maar ook talloze risico’s passeren de revue, die bij het Chinese inkoopproces horen.

Aan de hand van persoonlijke verhalen en gebeurtenissen wordt de manier waarop de Chinese zakencultuur in elkaar steekt uitgebreid besproken. Via deze link kunt u de volledige podcast op YouTube bekijken.

Emigreren naar China

In 2003 pakte Ties het vliegtuig naar Shanghai en besloot hier vervolgens om zijn businessplan uit te rollen. In de video ‘Emigreren naar China’ vertelt de China-ondernemer over de behoorlijk gewaagde stap die hij nam tijdens de beginfase van zijn carrière.

Daarnaast vertelt Ties hoe hij destijds een team heeft samengesteld en op eigen houtje is begonnen met het aanbieden van sourcing projecten in China. Met leerzame periode creëerde Ties een stevige fundering voor zijn huidige bedrijf Coolen China.

Veelgemaakte fouten bij China-ondernemers

Ondernemen in een land zoals China verloopt bij de meeste beginnende ondernemers behoorlijk turbulent. Hierdoor ontstaan de meest uiteenlopende fouten, waar niemand op zit te wachten.

In het volgende fragment uit de podcast vertelt Ties Coolen over de verschillen tussen de Westerse manier van zakendoen en hoe dit proces in China verloopt. Daarnaast schets hij het belang van de spreekwoordelijke balans, die tijdens het zakendoen in China altijd in verhouding (Yin en Yang) hoort te zijn.

Onderhandelen in China

Wanneer men zich als Westerse ondernemer in de Chinese zakencultuur verdiept en deze tijdens zakelijke onderhandelingen toepast, dan biedt dit vaak meer perspectief voor betrouwbare en langdurige handelsrelaties.

In de video ‘Valkuilen bij het importeren uit China’ vertelt Ties over de bekende valkuilen voor China-ondernemers. Hierbij komen diverse aspecten aanbod waaronder: problemen die kunnen ontstaan met leveranciers, onbetrouwbare sourcing agenten en de fijne kneepjes van het zakendoen in China.

https://plazatalk.nl/ties-coolen/

Meer weten?

Het ondernemen in China verloopt niet altijd even vlekkeloos. Zo bestaan er allerlei risico’s voor Westerse importeurs, die vaak ook nog eens behoorlijk negatieve gevolgen met zich mee kunnen brengen.

Wilt u meer weten over de service en diensten van Coolen China? Aarzel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op.