Inkoperscafé publiceert artikel over toekomst inkoop China

De wereldwijde inkoopmarkt heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan als gevolg van de handelsoorlog tussen de VS en China. Bedrijven zijn op zoek gegaan naar alternatieve leveranciers buiten China, waardoor er een verschuiving is ontstaan naar andere landen in Azië zoals Vietnam en India. Maar wat betekent dit voor de toekomst van de inkoop vanuit China?

Inkoperscafé publiceert artikel over toekomst inkoop China

In het artikel van 8 mei 2023, gepubliceerd op Inkoperscafé, worden deze kwesties besproken door twee China-experts. Bert Burger, Principal Economist bij Atradius en Ties Coolen van Quality Control en Coolen China delen hun visie op de toekomst van de inkoop vanuit China en de trends en ontwikkelingen die hierbij aansluiten.

Verder wordt ook de impact van de handelsoorlog tussen de VS en China en de COVID-19-pandemie op de inkoop vanuit China besproken. Het blijkt dat ondanks de uitdagingen waarmee importeurs worden geconfronteerd, het land nog steeds een belangrijke leverancier is voor de wereldwijde handelsmarkt.

Westerse bedrijven en ondernemers die in de toekomst willen blijven profiteren van de voordelen die inkoop uit China biedt, kunnen dit realiseren met behulp van de juiste inkoopbegeleiding. Een betrouwbare partner op het gebied van inkoopbegeleiding kan helpen bij het vinden van de juiste leveranciers en het opstellen van een succesvolle inkoopstrategie.

Lees hier het volledige artikel.

Advies nodig?

Kun je wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een succesvolle inkoopstrategie? Neem dan gerust contact met ons op voor professionele inkoopbegeleiding.