HBO-Stage bij Coolen China: Groei en Ontwikkeling

De HBO Informatica studenten Michelle en Wendy van Avans Hogeschool in Den Bosch zijn al drie maanden succesvol bezig met hun afstudeerstage bij Coolen China/Quality Control. In een recent interview deelden ze hun ervaringen en bespraken ze hun groei en ontwikkeling tijdens hun tijd bij het bedrijf.

Michelle, die zich specialiseert in bedrijfsinformatica, zocht een afstudeerstage bij een bedrijf dat haar kennis en vaardigheden in het efficiënter maken van bedrijfsprocessen kon verbeteren. Ze zei: “Coolen China/Quality Control sprak mij aan vanwege hun internationale focus en de mogelijkheid om meer te leren over de Chinese cultuur.”

Ook Wendy, een laatstejaars HBO-informatica student, zocht een bedrijf dat niet alleen aansloot bij haar interesses, maar ook haar persoonlijke en professionele ontwikkeling kon stimuleren. “Het bedrijf is actief in de inkoop uit China, wat mijn interesse wekte vanwege mijn Chinese achtergrond. Bovendien sprak de opdracht over procesoptimalisatie me aan.”

Samen hebben ze de kans gekregen om aan een opdracht te werken die bij hun interesses past. “Het team van Coolen China/Quality Control, waaronder mijn begeleider Ties Coolen, is zeer behulpzaam en betrokken geweest tijdens het hele proces, wat heeft bijgedragen aan een prettige en inspirerende stage-ervaring,” voegde Michelle toe.

Ondanks de uitdagingen die de huidige situatie met zich meebrengt, hebben beide studenten de mogelijkheid gekregen om te leren en hun vaardigheden te ontwikkelen. Wendy deelde: “Ties Coolen heeft zich niet alleen toegewijd aan het begeleiden van onze opdracht, maar ook aan onze persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft ons geholpen onze communicatieve vaardigheden te verbeteren en ons geleerd om effectief samen te werken als team.”

Michelle waardeert de internationale focus van het bedrijf en Wendy waardeert het contact met haar Chinese collega’s. “Door de persoonlijke ervaringen van het gehele team heb ik veel kunnen leren over de Chinese cultuur en economie, en hoe deze van invloed zijn op de rest van de wereld. Het is inspirerend om te werken voor een bedrijf dat zich inzet voor het opleiden van jonge professionals,” zei Michelle.

Wendy benadrukte ook: “Een waardevolle toevoeging aan mijn stage-ervaring was het contact met mijn Chinese collega’s in het Chinees. Dit heeft me geholpen mijn taalvaardigheid te verbeteren en meer inzicht te krijgen in de Chinese cultuur.”

Na het afronden van hun stage hopen Michelle en Wendy hun opgedane kennis en vaardigheden te kunnen toepassen in hun toekomstige carrières. Beiden zouden Coolen China/Quality Control zeker aanbevelen aan andere studenten die op zoek zijn naar een waardevolle stage-ervaring. Ze zijn het erover eens dat het een geweldige kans is om te werken aan interessante projecten, om te leren over een andere cultuur en economie, en om je persoonlijke en professionele groei te bevorderen.

“Na mijn stage hoop ik te kunnen werken als consultant en mijn opgedane kennis en vaardigheden toe te passen bij andere bedrijven,” zei Michelle. Wendy voegde toe: “Ik ben dankbaar voor de kennis en ervaring die ik opdoe tijdens mijn stage en ik ben van plan deze te gebruiken om mijn toekomstige carrière in de informatica voort te zetten.”

Beide studenten zijn van mening dat hun tijd bij Coolen China/Quality Control hen heeft voorbereid op hun toekomstige carrières en bevelen het bedrijf ten zeerste aan aan andere studenten. “Het is een geweldige kans om te werken aan interessante projecten en om te leren van een bedrijf dat zich inzet voor het opleiden van jonge professionals,” concludeerden ze.

Wil je meer weten?

Ontdek de waardevolle stage van studenten Wendy en Michelle bij Coolen China. Deze stage biedt zowel persoonlijke ontwikkeling als voordelen voor het stagebedrijf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of als je vragen hebt over stages. Coolen China staat klaar om je te helpen!