Dé Grote China Kennis Quiz

Aankomende maandag 13 september is het dan eindelijk weer zover! Voor de zesde keer nemen verschillende teams het tegen elkaar op tijdens de Grote China Kennis Quiz.

 Onder leiding van de reeds bekende quizmasters Ed Sander van ChinaTalk en Fred Sengers van Blogaap, gaan de teams tijdens vijf vragenronden de strijd met elkaar aan. Het winnende team gaat ook dit jaar weer met de China Café wisselbeker naar huis!

Dé Grote China Kennis Quiz

De Grote China Kennis Quiz wordt georganiseerd door China Café-LAC. Als sponsor van deze editie voorziet Coolen China mede voor een onvergetelijke avond.

 De kennisquiz vindt deze keer plaats in het Pesthuis in Leiden (in de buurt van het station). Tijdens de avond beantwoorden de teams allerlei quizvragen uit categorieën zoals; cultuur, economie, geschiedenis en het internet. De quiz begint om 19:15 en ongeveer 30 minuten voor aanvang kunnen de teams hun antwoordformulieren ophalen.

 De eerste ronde bestaat uit tien plaatjes met daarbij horende vragen. Hierna volgen nog vier quizrondes en rond 21:30 wordt de winnaar van de quiz bekend gemaakt.

De quizmasters

Ed Sander is tech watcher in China en heeft in het verleden diverse studie- en inspiratiereizen voor ChinaTalk ontwikkeld. Daarnaast schrijft hij over onderwerpen zoals; digitale innovatie, technologie en cultuurverschillen tussen China en Nederland.

 Fred Sengers is een Nederlandse journalist en Chinadeskundige. Fred publiceert op zijn persoonlijke website genaamd Blogaap.nl. Hij belicht voornamelijk nieuwsgerelateerde onderwerpen uit en over China waaronder; politiek, economisch en cultureel gebied.

 

Inschrijven?

Het aantal beschikbare plaatsen voor de kennisquiz is beperkt. Aangezien de vorige edities behoorlijk succesvol waren, is het van belang dat u niet te lang wacht met inschrijven!

 Deelnemen aan de quiz kan op twee manieren. Teams kunnen zich inschrijven vanaf 4 en tot maximaal 5 teamleden. Ook individuele spelers kunnen deelnemen aan de kennisquiz, nadat ze zijn ingeschreven vormen alle individuele deelnemers samen een team.

 Bij twijfel in verband met corona, heeft de locatie ook de mogelijkheid om de quiz buiten op anderhalve meter te laten plaatsvinden! Meer informatie en/of vragen over de inschrijving? Stuur dan een mail naar lilian@chinacafe.nl of yoka@chinacafe.nl.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 10,00 (incl. BTW). Na aanmelding ontvangen deelnemers binnen enkele dagen een betalingsverzoek in hun mailbox. De inschrijving is geldig zodra de betaling is ontvangen.

Tijdschema

18:45 Inloop en registratie

19:15 Aanvang Quiz, welkom en uitleg

19:30 Ronde 1

19:45 Ronde 2 + 3

20:15 Pauze

20:45 Tussenstand en ronde 4 + 5

21:15 Puntentelling

21:30 Eindstand, prijsuitreiking en naborrelen