China’s impact op duurzaamheid en digitalisering

China is nog steeds de belangrijkste speler in de wereldwijde toelevering van cruciale grondstoffen, zoals silicium en gallium. Deze grondstoffen zijn de basis voor de productie van enkele van onze meest essentiële technologische producten.

Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, die onze groene energie ondersteunen. Daarnaast ook laptops, smartphone en accu’s voor elektrische voertuigen. Hieronder vind je meer uitleg over de impact die China heeft op duurzaamheid en digitalisering.

China’s belangrijke rol in het leveren van grondstoffen.

Vorig jaar alleen al importeerde Nederland voor zo’n 78,6 miljard euro aan Chinese producten vervaardigd uit deze grondstoffen. Deze cijfers benadrukken de grote invloed die China uitoefent op onze moderne wereldeconomie.

Echter gaat het land verder dan enkel een leverancier zijn. China heeft niet alleen controle over haar eigen productieketen, maar reikt bijvoorbeeld ook uit naar de mijnen gelegen in andere landen.

Neem bijvoorbeeld de kobaltmijnen in Congo, waar China’s invloed niet te onderschatten is. Deze uitgebreide controle over de levering van kritieke grondstoffen is een kracht die China in staat stelt om zijn stempel te drukken op de wereldmarkt.

Cijfers CBS bevestigen China’s mondiale invloed

Cijfers van het CBS bevestigen de belangrijke positie van China en dat het land “een grote rol’ speelt in de mondiale productieketens van kritieke grondstoffen.

De cijfers laten tegelijkertijd de uitdagingen en kansen voor Westerse ondernemers zien, die zich richten op de import van duurzame en digitale producten uit China. De situatie vormt namelijk een stevige fundering voor samenwerking en innovatie.

Kansen voor Westerse bedrijven en ondernemers

Westerse bedrijven met Chinese zakenpartners kunnen profiteren van de leidende rol die China momenteel bekleedt in de wereldwijde productieketen. Zo kunnen bedrijven hun bijdragen leveren aan het verduurzamen van productieprocessen en daarnaast hogere standaarden leveren op het gebied van digitale producten

Ook de schaalbaarheid van de Chinese productiesector maakt het mogelijk om snel grote hoeveelheden producten te leveren. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die bijvoorbeeld snel willen groeien, of een groot aantal afnemers hebben.

Meer weten?

Het vinden van betrouwbare zakenpartners en het opzetten van effectieve sourcing trajecten zijn essentieel voor een succesvol samenwerkingsverband. Wil je meer weten over het opzetten van een duurzame en hoogwaardige supplychain in China? Neem dan gerust contact met ons op.