Succesvolle productie Hardwell & Armin van Buuren

Een jaar geleden kreeg de producer van Hardwell en Armin van Buuren het gouden idee om van zijn top dj’s actiefiguren te laten maken. Op 19 november werd het resultaat door het beroemde koppel gepresenteerd tijdens een persconferentie in Cloud9 in Amsterdam. Media uit de hele wereld waren toegestroomd. De reacties waren enthousiast. Een pluim derhalve voor de bedrijven Coolen China en QC China die de productie van de ‘action figures’ in China mogelijk maakten.

12 jaar ervaring in China

Hoe maak je goed gelijkende replica’s van Hardwell en Armin van Buuren? Hoe vind je bedrijven in China die de productie perfect kunnen uitvoeren tegen zo laag mogelijke kosten? Hoe controleer je de kwaliteit? De meest zekere weg is het inschakelen van Coolen China. Directeur Ties Coolen: “je moet niet alleen het land kennen, maar vooral ook de mensen en hun gebruiken. Anders beland je in het moeras”.

Soepele samenwerking met 3D-Enterprise

Opdrachtgever van dit bijzondere project was 3D-Enterprise uit Amsterdam. Zij regelden de fotografie die nodig was om een sample, de matrijzen en de afwerking te kunnen maken. Tevens schakelden ze Coolen China om te zorgen voor een probleemloos productieproces in China. “Het was een complexe opdracht”, zegt Ties Coolen. “Maar de werkwijze van Bart Engel en Huub van de Weijer sluit naadloos aan bij die van ons bedrijf: prettig, direct en duidelijk. Zij hebben voor een belangrijk deel bijgedragen aan het succes van dit project”.

Stapsgewijze aanpak


  1. In beeld brengen van wensen, eisen en verwachtingen.
  2. Samenstellen van longlist van potentiële producenten en filteren tot een shortlist.
  3. Shortlist fabrieken bezoeken en beoordelingen weergeven in een audit report.
  4. In samenspraak met opdrachtgever keuze maken voor producent.
  5. Vervolgtraject: prijzen, kwaliteit, productietijden, samples en overige condities.
  6. Productie- en kwaliteitsbewaking middels inspecties ter plaatse. DPC & PSI = QC China
  7. Transportbegeleiding (lucht- en zeevracht) tot uitlevering.