Werkwijze

Waarom Coolen

Wij hebben een unieke benadering en manier van handelen. Anders dan een standaard inkoop-, sourcing-, of tradingbedrijf. Coolen China werkt op basis van transparantie: U blijft constant op de hoogte van de stand van zaken in China. Wij doen dit door middel van verslaglegging en fotoreportages.

Coolen China is al ruim 10 jaar bekend met valkuilen en kansen van het zaken doen in China. Door gebruik te maken van onze kennis en deskundigheid worden uw risico’s geminimaliseerd en uw kansen optimaal benut. Door onze unieke transparante aanpak wordt het voor u mogelijk succesvol in te kopen in China.

Uw voordeel:

 • U betaalt de werkelijke inkoopprijs.
 • Door directe lijnen blijft de transparantie over
  (inkoop-)prijzen gewaarborgd.
 • Daarnaast wordt deze transparantie nog eens vergroot door onze manier van werken.
 • Wij houden u constant op de hoogte van de stand van zaken in China door verslaglegging en fotoreportages.

Wij zijn geheel onafhankelijk en ontvangen geen commissies van de leveranciers en/of producenten. Hierdoor vertegenwoordigen wij alleen uw belang om het optimale resultaat voor u als ondernemer te behalen. Dit vernoemen wij expliciet omdat in de praktijk dit veelal niet vanzelfsprekend is.

U blijft communiceren met een Nederlandse contactpersoon die de belangrijke facetten van het

zakendoen in China kent. Hierdoor ontstaan er geen communicatiestoornissen en blijft alles duidelijk.

Wij hebben door heel China een netwerk met Chinese contactpersonen opgebouwd en wij hebben hoog opgeleide Chinese medewerkers in dienst die tevens het Engels goed beheersen.

Wij weten met ons team exact de weg voor u te vinden en u kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze ruime ervaring.

Totaal Concept

Daarnaast hebben wij een totaalconcept, oftewel het traject van A tot Z. Van het zoeken naar een geschikte producent tot de uiteindelijke uitlevering op het gewenste adres en alles wat er tussen zit.

Dit op basis van een offerte. Samen met u zetten we al uw wensen op een rij, variërend van kwaliteit en kwantiteit tot prijsstelling en levertijd. Na goedkeuring van de samples en de offerte wordt het gehele traject doorlopen en alles voor u geregeld.

100% Transparantie – Het nieuwe zakendoen in China

Op basis van 100% transparantie gaan wij op zoek naar de juiste fabriek / leverancier. Wij verzorgen voor u een top-3 die voldoet aan uw wensen en eisen. Coolen China gebruikt haar expertise om de juiste fabriek te selecteren d.m.v. internet, relaties en lokale beurzen.

De top-3 geeft u een garantie tot een goede basis voor het starten van inkopen in China. Met deze gegevens kunt u bij de bron inkopen. Wij bieden u graag ondersteunende en begeleidende diensten. Dit naar vraag en behoefte, u heeft hierdoor uw handen vrij en bent aan niets of niemand gebonden.

Deze nieuwe manier van werken geeft u als China-importeur de ruimte om Coolen China te beoordelen en geeft het ons de mogelijkheid u wegwijs te maken en de ruimte onze meerwaarde aan u te tonen.

Leveranciers aandragen

Daarnaast zijn er mogelijkheden dat u leveranciers aandraagt, als u deze bijvoorbeeld heeft ontmoet op een beurs of via internet. Indien van toepassing kunnen wij u inzicht geven tot een juiste aanpak en zodoende de geld- en goederenstroom direct tussen u en de leverancier laten lopen, dit zonder tussenkomst van een derde partij.

Uw voordeel:

 • U betaalt de werkelijke inkoopprijs. Door directe lijnen blijft de transparantie over (inkoop-) prijzen gewaarborgd. Daarnaast wordt deze transparantie nog eens vergroot door onze manier van werken. Wij houden u constant op de hoogte van de stand van zaken in China door verslaglegging en fotoreportages.
 • Wij zijn geheel onafhankelijk en ontvangen geen commissies van de leveranciers en/of producenten. Hierdoor vertegenwoordigen wij alleen uw belang om het optimale resultaat voor u als ondernemer te behalen. Dit vernoemen wij expliciet omdat in de praktijk dit veelal niet vanzelfsprekend is.
 • U blijft communiceren met een Nederlandse contactpersoon die de belangrijke facetten van het zakendoen in China kent. Hierdoor ontstaan er geen communicatiestoornissen en blijft alles duidelijk.
 • Wij hebben door heel China een netwerk met Chinese contactpersonen opgebouwd en wij hebben hoog opgeleide Chinese medewerkers in dienst die tevens het Engels goed beheersen.

Wij weten met ons team exact de weg voor u te vinden en u kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze ruime ervaring.

Controles en inspecties in China

Onder Coolen China valt Quality Control (QC) China.De hoofdactiviteit van Quality Control (QC) China is voor bedrijven producten controleren of inspecteren op correctheid; dit op locatie in China, zonder dat de opdrachtgever zelf fysiek naar China hoeft af te reizen.

Quality Control China biedt de volgende controles/inspecties:


1. First Article Check


Controle van eerste productieDirect nadat de eerste producten zijn geproduceerd, alvorens de massaproductie van start gaat, wordt er gecontroleerd of alles voldoet aan de specificaties en waar nodig wordt er bijgestuurd. Deze controle geeft de meeste efficiency bij opstart en sluit miscommunicatie grotendeels uit. Normaliter wordt dit toegepast op 1% tot 10% van de totaalorder.

2. During Production Check

Controle tijdens productie

Tijdens het productieproces wordt er gecontroleerd hoe uw product wordt geproduceerd. Tijdens deze controle kan er waar nodig bijgestuurd worden, zodat u optimaal verzekerd blijft van kwaliteit en levertijd. Normaliter wordt dit toegepast gepast op 20% tot 50% van de totaalorder.

3. Pre-Shipment Inspection/Final Random Inspection

Eindcontrole vóór verzending

Het verkrijgen van de sample waar u uiterst tevreden over bent, geeft geen garantie dat alles over de gehele productie goed is. Voordat de goederen geladen en verzonden worden, wordt aan de hand van opgestelde specificaties gecontroleerd of alles aan de kwaliteitseisen voldoet. Normaliter wordt dit toegepast op minimaal 80% van de totaalorder.

4. Container Loading Check/Loading Supervision

Toezicht houden tijdens laden

Onze experts houden toezicht op uw producten terwijl deze in de container worden geladen om te controleren of u inderdaad ontvangt wat u besteld heeft. Daarnaast wordt er constant bewaakt of alles naar behoren wordt geladen en uiteindelijk wordt door onze experts de container verzegeld. De container wordt alvorens het laden uitvoerig gecontroleerd op juistheid. Normaliter wordt dit toegepast op 100% (minus afgekeurd) van de totaalorder.

5. Factory Audit

U heeft een fabriek geselecteerd of u doet reeds zaken met een fabriek en u wilt op een snelle en rendabele manier een compleet profiel hebben van deze fabriek dan is een Factory Audit (FA) aan te raden om de betrouwbaarheid te controleren.

Standaard wordt bij een Factory Audit in kaart gebracht:

 • Fabrieksprofiel & Locatie / Vestiging
 • Organisatie & Productieproces
 • Productielijnen & Capaciteit
 • Fabrieksfaciliteiten & Machinepark

Daarnaast is het ook mogelijk om het volgende in kaart te brengen:

 • Kwaliteitssysteem en certificaten
 • Hygiëne en veiligheid
 • Sociale verantwoording (personeel)
 • Toeleverancierscontrole
 • Productontwikkeling en sampling
 • Milieu aspectenVolg ons en blijf op de hoogte